RECEPTY

Maslové šťastné "kura"


Úžasné rastlinné jedlo, patrí medzi naše obľúbené. Je bez lepku a laktózy napriek úžasnej krémovosti. Dokonca chutí aj deťom, len kešu smotanu vymením za domácu ovsenú a upravím koreniny na detské bruško.

  • 1 PL sezamový olej
  • 1 veľká cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • po 1čl mletý zázvor, rímska rasca, kurkuma, mletý koriander
  • 2 biele organické tofu (používam z Kaufu)
  • 1 nakrájaná cuketa
  • 1hrnček nakrájanej bielej kapusty
  • 8 ks nakrájaných cherry paradajok
  • 2PL tamari
  • 1PL lahôdkové droždie
  • himalájska soľ, chilli podľa chuti
  • domáca kešu smotana (1 šálka kešu, 1 šálka filtrovanej vody)
  • čerstvý koriander na posypanie


  1. Z tofu sa snažíme odstrániť čo najviac vody, môžeme ho zaťažiť na 20 minút aby voda odtiekla. Nakrájame alebo natrháme ho na na menšie kúsky. 
  2. Kešu smotanu pripravíme mixovaním kešu orechov samostatne, potom pridáme vody a znova mixujeme na hladkú tekutinu.
  3. Vo veľkej panvici alebo hrnci zohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu, po chvíli cesnak. Pridáme koreniny, chvíľu restujeme aby sa vône a chute uvoľnili.
  4. Pridáme tofu a všetku zeleninu, osolíme podľa chuti. Primiešame čilli a restujeme. 
  5. Podlejeme kešu smotanou a prikryté dusíme 10 minút. Ochutíme tamari omáčkou, primiešame lahôdkové droždie, chvíľu necháme odstáť a podávame posypané česrtvým koriandrom a ryžou basmati.

Dobrú chuť!


Počet videní: 89