RECEPTY

Krémové hubové rizoto s pečenou cviklou a rukolou


Dôkaz, že vynikajúce jedlo môže byť pôžitkom aj bez použitia živočíšnych produktov.

  • 1dc ryža basmati
  • 1PL olivový olej
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ balenia obľúbené huby (šampiňóny, shimeji, dubáky,...)
  • 1dc hrášok alebo brokolica
  • 1dc zeleninového vývaru (voliteľné)
  • 1dc domáca kešu smotana (recept v pozn.)
  • dochutenie: himalájska soľ, umeocot
  • rukola na posypanie

Pečená cvikla

  • 3cvikly
  • 1 červená cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • vetvička tymiánu
  • štipka soli, trocha olivového oleja
  • umeocot na dochutenie

  1. Prepláchnutú ryžu varíme v 1,5 násobnom množstve filtrovanej vody s kúskom riasy arame a štipkou soli.
  2. Cviklu a cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky, pridáme na plátky nakrájaný cesnak, trocha olivového oleja a soli, premiešame a spolu s tymiánom pečieme v rúre na 180 stupňov cca 20 minút. Dochutíme umeoctom a podávame.
  3. Na oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, na plátky nakrájané huby, hrášok alebo brokolicu. Osolíme podľa chuti. Môžeme podliať vývarom, necháme prejsť varom, zalejeme kešu smotanou. Po chvíli pridáme uvarenú ryžu a premiešame.
  4. Rizoto servírujeme s pečenou cviklou a posypané rukolou. Na chrumkavosť môžeme posypať slnečnicou praženou na suchej panvici.

Kešu smotana - 3PL kešu s 1PL konopných semienok a 1PL lahôdkového droždia mixujeme v rýchlostnom mixéri, pridáme 1,5-2 dc filtrovanej vody a znova mixujeme. Môžeme doladiť pár kvapkami tamari omáčky. V chladničke nám smotana vydrží pár dní.

Dobrú chuť!


Počet videní: 81