RECEPTY

Dusený patizón so zeleninou


Jednoduchý a rýchlo zhotovený obed alebo večera. Zdravé a chutné zeleninové jedlo skvele doplnia obilné placky, quinoa alebo kváskový chlebík.

  • 1PL olivový olej
  • 1 cibuľa
  • ½ menšieho patizónu
  • 2 papriky
  • 10 cherry paradajok
  • himalájska soľ podľa chuti
  • dochutenie: rasca, tamari, štipka čilli 
  1. Na oleji restujeme nakrájanú cibuľu do sklovita, pridáme ošúpaný a na kocky nakrájaný patizón, nakrájanú papriku a paradajky. Osolíme, pridáme rascu, podlejeme ½dc filtrovanej vody a dusíme cca 10-15 minút do mäkka.
  2. Dochutíme tamari omáčkou a štipkou čilli na doladenie chuti.
  3. Podávame s quinoou alebo ryžovými plackami a listovým šalátom ochuteným umeoctom a olivovým olejom.

Dobrú chuť!


Počet videní: 4