RECEPTY

Patizónové placky s marinovaným seitanom


Patizónové placky sú asi tie najjemnejšie a najchutnejšie z pomedzi všetkých ostatných. Sú skvele aj samostatne ale v tejto kombinácii je to dokonalé aj ako sviatočné jedlo. Patizónové placky so seitanom v horčicovej marináde na rukolovom šaláte, s varenou kukuricou a jogurtovo chrenovým dipom.

Patizónové placky

  • 1 menší patizón
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 čl bio dijónskej horčice (odporúčam Emile Noel)
  • dochutenie: himalájska soľ, rasca
  • 1-2 PL čerstvej petržlenovej vňate 
  • 1čl nori vločiek
  • ryžová múka na zahustenie podľa potreby (70-100g)

Marinovaný seitan

  • Balenie seitanu natural
  • 1čl dijónskej horčice
  • 1PL tamari
  • 2PL olivový olej
  • 1-2 strúčiky cesnaku

Jogurtovo chrenový dip

  • 125 g balenie sójovej kyslej smotany/jogurtu (sojade)
  • kúsok nastrúhanej uhorky
  • 1čl petržlenovej vňate
  • 1čl umeoctu
  • kúsok nastrúhaného chrenu alebo 1čl bio chren Byodo

Prílohy

  1. Patizón ošúpeme, odstránime jaderník a nastrúhame na hrubšom strúhadle. Na troche oleja restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak a nastrúhaný patizón. Ochutíme soľou a rascou, necháme trocha vychladnúť. Primiešame ostatné ingrediencie a vypracujeme hustejšie cesto. Pečieme na panvici na troche oleja z oboch strán dozlatista alebo v rúre na 180 stupňov cca 15-20 minút dozlatista.
  2. Z oleja, horčice, tamari a pretlačeného cesnaku vymiešame marinádu. Seitan nakrájame na tenšie plátky a marinujeme aspoň 1 hodinu. Pečieme na panvici z oboch strán do chrumkava.
  3. Dip pripravíme jednoducho z nastrúhanej uhorky, z ktorej vyžmýkame vodu a primiešame zvyšné ingrediencie.
  4. Tanier doplníme o varenú kukuricu, ktorú sme varili s kúskom riasy arame 15 minút.
  5. Seitan servírujeme na rukolovom šaláte alebo listovom s patizónovými plackami, jogurtovým dipom s varenou kukuricou.


Dobrú chuť!


Počet videní: 52