Quinoa s grilovanou zeleninou a seitanom zjemnená mandľovým jogurtom, ktorý dodá lahodnú krémovosť. Rýchle, zdravé, veľmi chutné a ľahko stráviteľné.
1 a ½ dc quinoa
balenie seitanu špeciál
10 cm póru
2 strúčiky cesnaku
1 menšia cuketa
červená paprika
5 ks šampiňónov
3-5 PL mandľového/sójového jogurtu
dochutenie: himalájska soľ, tamari
voliteľné: domáca sriracha/čilli
Quinou prepláchneme 3x vriacou vodou a varíme v 3dc filtrovanej vody, najlepšie s kúskom riasy arame a štipkou soli.
Na troche sezamového oleja restujeme na plátky nakrájaný seitan do chrumkava. Vyberieme z panvice na tanier.
Znova pridáme na panvicu trocha sezamového oleja a restujeme na pol kolieska nakrájaný pór, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, na tenké pol kolieska nakrájanú cuketu, na plátky nakrájané šampiňóny a na rezančeky nakrájanú papriku. Osolíme a restujeme do chrumkava. Ochutíme tamari, môžeme pridať štipku srirache na zvýraznenie chuti.
Primiešame seitan, jogurt a uvarenú quinou, dôkladne premiešame.
Servírujeme posypané obľúbenou bylinkou alebo mikrobylinkami, my sme použili naše obľúbené z reďkovky. Podávame s obľúbeným sezónnym šalátom a obľúbeným pickles.