Vynikajúce pohánkové cestoviny so seitanom, shitake a zeleninou
Pre bezlepkovú variantu použite miesto seitanu tofu alebo tempeh. U nás doma veľmi obľúbené cestoviny, jednoduché a rýchle zhotovené. Skutočne vynikajúca kombinácia chuti pohánky, grilovaného seitanu s grilovaným pórom a mrkvou.
Pohánkové cestoviny (odporúčam Šmajstrla)
1PL sezamový olej
4-5 ks shitake húb
1 menší pór
2 strúčiky cesnaku
2 menšie mrkvy
balenie seitanu špeciál
Dochutenie: himalájska soľ, ostré curry korenie Sonnentor, tamari podľa chuti
jarná cibuľka/čerstvý koriander, šalát poľníček
Cestoviny uvaríme podľa návodu, množstvo podľa hladu, použili sme pohánkové vretena.
Na troche sezamového oleja restujeme nakrájaný pór na kolieska, huby na plátky a nastrúhanú mrkvu. Pridáme pretlačený cesnak a seitan nakrájaný na plátky. Osolíme podľa chuti, pridáme curry korenie a restujeme do chrumkava.
Na záver ochutíme tamari omáčkou, posypeme jarnou cibuľkou a podávame.