RECEPTY

Vynikajúce pohánkové cestoviny so seitanom, shitake a zeleninou


Pre bezlepkovú variantu použite miesto seitanu tofu alebo tempeh. U nás doma veľmi obľúbené cestoviny, jednoduché a rýchle zhotovené. Skutočne vynikajúca kombinácia chuti pohánky, grilovaného seitanu s grilovaným pórom a mrkvou.

  • Pohánkové cestoviny (odporúčam Šmajstrla)
  • 1PL sezamový olej
  • 4-5 ks shitake húb
  • 1 menší pór
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 menšie mrkvy
  • balenie seitanu špeciál
  • Dochutenie: himalájska soľ, ostré curry korenie Sonnentor, tamari podľa chuti
  • jarná cibuľka/čerstvý koriander, šalát poľníček

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu, množstvo podľa hladu, použili sme pohánkové vretena.
  2. Na troche sezamového oleja restujeme nakrájaný pór na kolieska, huby na plátky a nastrúhanú mrkvu. Pridáme pretlačený cesnak a seitan nakrájaný na plátky. Osolíme podľa chuti, pridáme curry korenie a restujeme do chrumkava.
  3. Na záver ochutíme tamari omáčkou, posypeme jarnou cibuľkou a podávame.
  4. K cestovinám sa skvele hodí šalát poľníček.

Dobrú chuť!


Počet videní: 10