Soba s čerstvou zeleninou, tofu a zázvorovo-tahini omáčkou
Pohánkové špagety s čerstvou chrumkavou zeleninou, grilovaným údeným tofu a tahini omáčkou posypané čerstvým koriandrom. Ideálne ľahké jedlo na horúce letné dni, kedy sa nikomu nechce stáť pri sporáku, stačí uvariť cestoviny a ugrilovať tofu, zvyšok je bez varenia. U nás veľmi obľúbené a chutia aj po menšej úprave detskému brušku.
1 mrkva
½ uhorky
1 červená paprika
½ balenia soba (alebo podľa chuti)
1 údené organické tofu (používame z Kaufu)
Posypanie: jarná cibuľka, čerstvý koriander
Tahini omáčka
6PL tahini
2 PL tamari
1PL ryžový sirup
½ -1 čl sriracha alebo čilli
1PL sezamový olej
pretlačený strúčik cesnaku
Trocha čerstvého zázvoru (alebo sušený)
Voda na zriedenie omáčky
Soba cestoviny varíme podľa pokynov na obale. Scedíme, premyjeme studenou vodou. Množstvo závisí na Vás, ja varím cca polovicu balíka a najeme sa z toho 2 dospelý a 1 dieťa, ktoré ale spapá poriadne porcie.
Tofu nakrájame na malé kocky a grilujeme na troche sezamového oleja do chrumkava.
Zeleninu nakrájame na tenké rezance.
Omáčku si zhotovíme jednoducho, zmiešaním všetkých ingrediencií.
Spojíme cestoviny so zeleninou a premiešame s omáčkou, posypeme grilovaným tofu, čerstvým koriandrom a jarnou cibuľkou.