RECEPTY

Soba s čerstvou zeleninou, tofu a zázvorovo-tahini omáčkou


Pohánkové špagety s čerstvou chrumkavou zeleninou, grilovaným údeným tofu a tahini omáčkou posypané čerstvým koriandrom. Ideálne ľahké jedlo na horúce letné dni, kedy sa nikomu nechce stáť pri sporáku, stačí uvariť cestoviny a ugrilovať tofu, zvyšok je bez varenia. U nás veľmi obľúbené a chutia aj po menšej úprave detskému brušku.
  • 1 mrkva
  • ½ uhorky
  • 1 červená paprika
  • ½  balenia soba (alebo podľa chuti)
  • 1 údené organické tofu (používame z Kaufu)
  • Posypanie: jarná cibuľka, čerstvý koriander

Tahini omáčka

  • 6PL tahini
  • 2 PL tamari
  • 1PL ryžový sirup
  • ½ -1 čl sriracha alebo čilli
  • 1PL sezamový olej
  • pretlačený strúčik cesnaku
  • Trocha čerstvého zázvoru (alebo sušený)
  • Voda na zriedenie omáčky


  1. Soba cestoviny varíme podľa pokynov na obale. Scedíme, premyjeme studenou vodou. Množstvo závisí na Vás, ja varím cca polovicu balíka a najeme sa z toho 2 dospelý a 1 dieťa, ktoré ale spapá poriadne porcie.
  2. Tofu nakrájame na malé kocky a grilujeme na troche sezamového oleja do chrumkava.
  3. Zeleninu nakrájame na tenké rezance.
  4. Omáčku si zhotovíme jednoducho, zmiešaním všetkých ingrediencií.
  5. Spojíme cestoviny so zeleninou a premiešame s omáčkou, posypeme grilovaným tofu, čerstvým koriandrom a jarnou cibuľkou. 


Dobrú chuť!


Počet videní: 44