Indické jedlo je o dokonalom súzvuku korením. Tento jednoduchý recept plný vôní a chutí si získa snáď každého. Dokonale prepojenie chutí dodá domáci kváskový naan chlieb, pre bezlepkovú verziu zvoľte obľúbený druh ryže.
1 balenie šampiňóny
1 hrnček hrášok (čerstvý alebo mrazený)
1 ks cibuľa
2-3 strúčiky cesnaku
2 ks paradajka
1PL domáci pretlak bez cukru
1 čl rímska rasca
1čl mletý koriander
1čl zázvor (mletý alebo česrtvý)
½ čl mletá kurkuma
½ čl čilli alebo podľa chuti sriracha (chilli pasta)
½ čl garam masala
¼ čl amchur - mangový prášok (pokojne vynechajte, ak nezoženiete)
1-2 PL sezamový olej
himalájska soľ podľa chuti
čerstvý koriander na posypanie
Na oleji restujeme rímsku rascu, keď začne peniť pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak, chilli a zázvor.
Pridáme nakrájané na kocky paradajky, soľ a kurkumu, premiešame a varíme 5 minút. Primiešame pretlak, koriander a mangový prášok, znova varíme 5 minút, pridáme šampiňóny a hrášok, podlejeme 1dc filtrovanej vody a dusíme 10 až 12 minút, kým sa chute prepoja.
Na záver dochutíme garam masalou a posypeme čerstvým nakrájaným koriandrom.