RECEPTY

Indické mushroom mutter


Indické jedlo je o dokonalom súzvuku korením. Tento jednoduchý recept plný vôní a chutí si získa snáď každého. Dokonale prepojenie chutí dodá domáci kváskový naan chlieb, pre bezlepkovú verziu zvoľte obľúbený druh ryže.

  • 1 balenie šampiňóny
  • 1 hrnček hrášok (čerstvý alebo mrazený)
  • 1 ks cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 2 ks paradajka
  • 1PL domáci pretlak bez cukru
  • 1 čl rímska rasca
  • 1čl mletý koriander
  • 1čl zázvor (mletý alebo česrtvý)
  • ½ čl mletá kurkuma
  • ½ čl čilli alebo podľa chuti sriracha (chilli pasta)
  • ½ čl garam masala
  • ¼ čl amchur - mangový prášok (pokojne vynechajte, ak nezoženiete)
  • 1-2 PL sezamový olej
  • himalájska soľ podľa chuti
  • čerstvý koriander na posypanie


  1. Na oleji restujeme rímsku rascu, keď začne peniť pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, neskôr pridáme cesnak, chilli a zázvor.
  2. Pridáme nakrájané na kocky paradajky, soľ a kurkumu, premiešame a varíme 5 minút. Primiešame pretlak, koriander a mangový prášok, znova varíme 5 minút, pridáme šampiňóny a hrášok, podlejeme 1dc filtrovanej vody a dusíme 10 až 12 minút, kým sa chute prepoja.
  3. Na záver dochutíme garam masalou a posypeme čerstvým nakrájaným koriandrom.
  4. Môžeme podávať s basmati či celozrnnou ryžou alebo domácim kváskovým naan chlebom


Dobrú chuť!


Počet videní: 22