RECEPTY

Cícerový guláš


U nás jeden z najobľúbenejších gulášov. Výborne sa k tomu hodia napríklad teffové halušky, ryžové kolienka, polentové "zemiaky" alebo kváskový chlebík. 

  •  3PL sezamový olej
  •  1 veľká cibuľa
  •  3-4 strúčiky cesnaku
  •  3 ks mrkvy
  •  1 ks červená/žltá paprika
  •  1 menšia cuketa
  •  3 hrste šampiňónov
  •  5-6dc uvareného cíceru s kúskom riasy kombu (cca 2dc suchý cícer)
  •  vanička cherry paradajok
  •  1-2 bobkové listy
  •  podľa chuti himalájska soľ
  • 2čl mahá korenie (zmes rasce, horčice a koriandru)/1čl rasca s 1čl sušenej bazalky
  • dochutenie: tamari,  sriracha alebo čili podľa chuti


Ak nemáme doma uvarený cícer z predošlých dní, tak začneme večer s prípravou, namočíme najlepšie cez noc a varíme v tlakovom hrnci s riasou kombu približne 20 minút.

  1. Na oleji restujeme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme pretlačený cesnak a maha korenie alebo rascu s bazalkou.
  2. Nakrájame mrkvu, papriku, cuketu a šampiňóny, ktoré pridáme k cibuli a chvíľu restujeme. 
  3. Osolíme podľa chuti, pridáme cícer s trochou vody, v ktorej sa varil, bobkové listy a  paradajky.
  4. Dusíme približne 30 minút. Dochutíme tamari omáčkou a domácou srirachou podľa chuti. V prípade potreby zahustíme krátkym mixovaním v strede hrnca. Môžeme dochutiť  čerstvými koriandrovými listami.
  5. Podávame s obľúbenou prílohou. Tentokrát sme si zvolili polentové "zemiaky". Výborné sú tiež teffové halušky alebo ryžové kolienka.


Dobrú chuť!


Počet videní: 35