Pohánkové špagety s grilovaným seitanom, lúskami, pag choi a shitake preliate lahodnou tahini omáčkou, posypané chrumkavými kešu a čerstvým koriandrom. Ochutené trochou zázvoru, tamari omáčkou a podčiarknuté trochou čilli. Skutočne famózne cestoviny.
• 10 cm póru
• 2 strúčiky cesnaku
• 1 balenie seitanu špeciál
• 1 ks pak choi/čínskej kapusty
• ½ balenia shitake
• ½ šálky fazuľových lúskov
• Soba (pohánkové špagety)
• Ochutenie: himalájska soľ, tamari, zázvor mletý podľa chuti
• Tahini omáčka (2PL tahini, 1 PL tamari, 4PL vývar, 1čl ryžový sirup, sriracha alebo čilli)
• Posypanie: kešu pražené na sucho, koriander, jarná cibuľka
1. Soba cestoviny varíme podľa pokynov na obale.
2. Na sezamovom oleji restujeme na tenké plátky nakrájaný seitan špecial do chrumkava. Preložíme na tanier.
3. V tej istej panvici na troche sezamového oleja restujeme nakrájaný pór na pol kolieska, cesnak na drobno, huby na plátky, pak choi na rezančeky, pridáme fazuľové lúsky.
4. Ochutíme soľou, zázvorom podľa chuti. Restujeme pokým nezmäkne zelenina. Na záver dochutíme tamari omáčkou, prípadne trochou čili korenia.
5. Do hotovej zmesi pridáme seitan a celé to chvíľu prehrejeme aby sa chute prepojili.
6. Vmiešame soba cestoviny a nakrájanú jarnú cibuľku.
7. Omáčku vytvoríme zmiešaním všetkých ingrediencií. Domácu srirachu pridáme podľa chuti a sily čili papričiek.
8. Servírujeme poliate tahini omáčkou a bohato posypané čerstvým koriandrom.
Dobrú chuť!