RECEPTY

Curry pšenoto s tofu a zeleninou


Pšeno je všestranná obilnina s vynikajúcou chuťou a spolu s tofu a zeleninou máme na tanieri komplexné a veľmi chutné jedlo. Výborne sa k tomu hodí fermentovaná zelenina.

  • 1dc pšena (kúsok riasy arame)
  • 1 údené tofu
  • ½ brokolice
  • 1 menšia cuketa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½  póru
  • podľa chuti: bio ostré curry korenie, himalájska soľ,  tamari
  • obľúbená bylinka (petržlenová vňať, koriander, pažítka, ...)
  1. Najskôr si pšeno sparíme 3x vriacou vodou a varíme v 2,5 dc filtrovanej vody alebo vývaru s kúskom riasy arame a štipkou soli cca 20 minút alebo pokým nevstrebe všetku tekutinu.
  2. Brokolicu naparíme alebo dáme variť do vriacej vody cca 5 minút aby si zachovala čo najviac živín.
  3.  Na oleji restujeme na pol kolieska nakrájaný pór, pridáme na drobno nakrájaný cesnak, na drobno nakrájané tofu a restujeme do chrumkava.
  4. Po chvíli pridáme na pol kolieska nakrájanú cuketu. Osolíme a pridáme curry korenie. Restujeme do chrumkava, na koniec pridáme brokolicu a chvíľu to spolu prehrejeme.
  5. Primiešame uvarené pšeno, dochutíme tamari omáčkou a dobre premiešame.
  6. Servírujeme posypane bylinkou a podávame s dobrusškým pickles alebo kvasenou kapustou či uhorkou. V teplých mesiacoch sa hodí sezónny šalát ochutený umeoctom a kvalitným olivovým olejom.

Dobrú chut!


Počet videní: 85