RECEPTY

Lahodné zapekané pšeno


Pšeno s brokolicou, lúskami a údeným tofu, zaliate domácou ovsenou smotanou, ktorá je bleskovo pripravená a nepotrebujete kupovať drahé náhrady. Ak si zvolíte pšeno aj na raňajky, uvarte ho vo väčšom množstve a obed alebo večera bude za chvíľu hotová.

• 1/2 brokolice

• ½ šálky lúskov

• ½ póru

• 1-2 strúčiky cesnaku

• ½ Údené tofu

• 2dc varené pšeno (cca 1dc v surovom stave)

• Podľa chuti himalájska soľ, rasca, tamari

• 1dc smotany: 2PL bezlepkové ovsené vločky, 1strúčik cesnaku,1/2 čl čierna soľ, 1PL lahôdkové droždie, voda


1. Ak nemáme uvarené pšeno napríklad z raňajok, prepláchneme ho 3x vriacou vodou a varíme v 3 násobnom množstve vody s trochou soli a riasou arame, približne 20-30 minút, kým nevsiakne všetku tekutinu.

2. Brokolicu a lúsky naparíme v parnom hrnci približne 10 minút.

3. Na sezamovom oleji restujeme nakrájaný pór, cesnak a údené tofu nakrájané na kocky. Pridáme pšeno a parenú zeleninu.

4. Ochutíme soľou, rascou a tamari omáčkou.

5. Ovsené vločky mixujeme najskôr na sucho, potom pridáme cesnak, lahôdkové droždie, čiernu soľ a zalejeme vodou, cca aby sme mali 1dc smotany, premixujeme. Kombinácia vločiek, čiernej soli a lahôdkového droždia sa postarajú o dôveryhodnú plnotučnú chuť náhradu smotany.

6. Pšenovo zeleninovú zmes preložíme do zapekacej misy a zalejeme pripravenou smotanou.

7. Zapekáme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 20 minút do zlatohneda. Podávame s kvasenou kapustou alebo kvasenou uhorkou, poprípade s cviklovo-chrenovým šalátom.



Dobrú chuť!


Počet videní: 46