RECEPTY

Seitanový guláš s cícerom a shitake


Vynikajúca kombinácia seitanu, húb, cíceru v spojení paradajovej passaty s domácou kešu smotanou. Chuť skvelo pozdvihne čerstvá vňať petržlenu.

  • balenie seitanu špeciál
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 1dc varený cícer
  • 5-6 shitake
  • 1dc pomodoro bez cukru
  • 2 dc domáca kešu smotana
  • dochutenie: himalájska soľ, sriracha alebo čilli, tamari
  • hrsť čerstvá petržlenová vňať
  1. Ak nemáme doma zásoby vareného cíceru, uvaríme cícer podľa návodu, najlepšie s riasou kombu. Z nespotrebovaného cíceru môžeme pripraviť vegan tuniakovú, baklažánovú nátierku alebo hubové paté.
  2. Na sezamovom oleji restujeme na plátky nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, pridáme na plátky nakrájané shitake a taktiež na plátky nakrájaný seitan. Všetko spolu  restujeme do chrumkava.
  3. Pridáme scedený cícer, osolíme podľa chuti a spolu s pomodorom restujeme 3-5 minút.
  4. Prilejeme kešu smotanu, primiešame petržlenovú vňať a necháme ešte chvíľu povariť.
  5. Podávame s obľúbenou obilninou, polentovými "zemiakmi", domácimi haluškami alebo v našom prípade s ryžovými kolienkami. Doplníme o obľúbný čerstvý šalát. 

KEŠU SMOTANA : hrsť kešu orechov mixujeme samostatne, potom pridáme 2 dc vody, 1PL lahôdkové droždie, znova mixujeme.

Dobrú chuť!


Počet videní: 56