RECEPTY

Vegan krémová pasta s hubami, cuketou a čerstvou bazalkou


Cestoviny z celozrnnej ryže s hubami, cuketou a čerstvou bazalkou v bohato-krémovej omáčke vyrobenej doma iba z kešu orechov. Tieto dokonalé cestoviny nahradia chuťovo plnohodnotne tak ako lepok aj smotanu. 

• cestoviny z celozrnnej ryže (odporúčam Felicia)

• ½ cukety

• 8 ks šampiňónov

• ½ menšieho póru

• 2 strúčiky cesnaku

• 2dc zeleninového vývaru

• 2 dc domáca kešu smotana (mixované kešu s vodou a lahôdkovým droždím))

• pár lístkov čerstvej bazalky

• Dochutenie: himalájska soľ, tamari

• Voliteľné: víno na podliatie/umeocot, slnečnica, poľníček/rukola


1. Cestoviny uvaríme podľa návodu.

2. Cuketu, pór a huby nakrájame na plátky a na troche olivového oleja restujeme spolu s cesnakom do zlatista. Osolíme podľa chuti. Môžeme podliať cca 1dc bieleho vína, cestoviny získajú taliansky nádych. Počkáme, kým sa vyparí. (ak nechceme použiť víno, na záver do omáčky primiešame pár kvapiek umeoctu)

3. Podlejeme vývarom, prilejeme kešu smotanu a chvíľu prehrejeme. Dochutíme pár kvapkami tamari omáčky. Do hotových cestovín primiešame čerstvú bazalku. Môžeme posypať slnečnicou praženou na suchej panvici a tanier doplniť o čerstvý šalát poľníček alebo rukolu.



KEŠU SMOTANA : hrsť kešu orechov mixujeme samostatne, potom pridáme 2 dc vody, 1PL lahôdkové droždie, znova mixujeme.

Dobrú chuť!


Počet videní: 31